Antep Usulü Halep Dolması : Eksili Etli Kuru Patlican Dolmasi Unutulmaz Lezzetler - Orta yağlı kıyma, kuru patlıcan, iri boy kuru soğan, dövülmüş sarımsak, dolmalık pirinç, dolmalık bulgur, domates salçası, acı biber salçası, erik ekşisi, nar ekşisi, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuz, salça, sıvıyağ, kaynar su.
Antep Usulü Halep Dolması : Eksili Etli Kuru Patlican Dolmasi Unutulmaz Lezzetler - Orta yağlı kıyma, kuru patlıcan, iri boy kuru soğan, dövülmüş sarımsak, dolmalık pirinç, dolmalık bulgur, domates salçası, acı biber salçası, erik ekşisi, nar ekşisi, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuz, salça, sıvıyağ, kaynar su.. Kahramanmaraşlı bir oda arkadaşım , yine böyle bir baskın zamanında yapmıştı bize antep usulü dolmayı. Merhabalar kanalima hosgeldiniz bugun sizlere antep usulü kuru dolma yaptim. Antep usulü kuru patlıcan dolması tarifi. Gazi antep usulü kuru patlıcan dolması güneydoğu anadolu yöresinde çok bilinen ve sevilelerek tüketilen nadide lezzetlerin başında gelmektedir. Antep usulü kuru dolma (biber, patlıcan).
20 adet kuru patlıcan (küçük) 1 çay bardağı pirinç yarım çay bardağı iri bulgur 250 gr kıyma 1 çay bardağı zeytinyağı 1 fincan hakiki nar ekşisi 1 tatlı kaşığı hakiki biber salçası 1 baş soğan 2 diş sarımsak 2 tane domates (rendelenmiş). Posted on 6 nisan 2011 çarşamba. Dogu anadolu mutfagini cok seviyorum. Güneydoğunun en güzel yemeklerinden antep usulü kuru dolma. Yillar önce annemin antep'li arkadasi sayesinde antep'in kuruluk dolmasi ile tanismistik.
Bu akşam için tadına doyulmaz dolma tarifim var sizlere.
Antepte bu dolma bıçak kıymasından yapılmaktadır. Posted on 6 nisan 2011 çarşamba. Antep usulü kuru patlıcan dolması hazırlanışı. Bilmeyenler ise çok şey kaçırmıştır. Sonunda antep usulü dolma pişirmek bende alışkanlık haline geldi. Bu akşam için tadına doyulmaz dolma tarifim var sizlere. Bugün sizlere bir gaziantepli olarak antep usulü dolma tarifini anlatacağım. Dilerseniz dolmaların ağızlarını domates veya biberle kapatabilirsiniz. 5 dolu yemek kaşığı karışık salça 3 yemek kaşığı nar ekşisi. Üzerine bir tabak ile kapatın ki dolmalar dağılmasın. 20 adet kuru patlıcan (küçük) 1 çay bardağı pirinç yarım çay bardağı iri bulgur 250 gr kıyma 1 çay bardağı zeytinyağı 1 fincan hakiki nar ekşisi 1 tatlı kaşığı hakiki biber salçası 1 baş soğan 2 diş sarımsak 2 tane domates (rendelenmiş). Verdiğim aranın daha kısa olacağını düşünmüştüm ama bu oldukça uzun bir ayrılık oldu. Tarif antep usulü kuru biber ve kuru patlıcan dolması, antep usulü kuru dolması.
Sonunda antep usulü dolma pişirmek bende alışkanlık haline geldi. In ana yemekler halep dolması. Antep usulü kuru patlıcan dolması tarifi. Güneydoğunun en güzel yemeklerinden antep usulü kuru dolma. Antep usulü dolma tarifi için malzemeler
Merhabalar kanalima hosgeldiniz bugun sizlere antep usulü kuru dolma yaptim.
Bu akşam için tadına doyulmaz dolma tarifim var sizlere. Antep usulü kuru dolma (biber, patlıcan). Verdiğim aranın daha kısa olacağını düşünmüştüm ama bu oldukça uzun bir ayrılık oldu. Dilerseniz dolmaların ağızlarını domates veya biberle kapatabilirsiniz. Antep usulü kuru patlıcan dolması hazırlanışı. Hazır hale gelen dolma harcı, haşlanmış ve suyu süzülmüş patlıcanların ve biberlerin içerisine yarısına gelecek şekilde doldurulup ağızları kapatılır. Antep usulü dolma tarifi için malzemeler 20 adet kuru patlıcan (küçük) 1 çay bardağı pirinç yarım çay bardağı iri bulgur 250 gr kıyma 1 çay bardağı zeytinyağı 1 fincan hakiki nar ekşisi 1 tatlı kaşığı hakiki biber salçası 1 baş soğan 2 diş sarımsak 2 tane domates (rendelenmiş). Gazi antep usulü kuru patlıcan dolması güneydoğu anadolu yöresinde çok bilinen ve sevilelerek tüketilen nadide lezzetlerin başında gelmektedir. Antep usulü kuru patlıcan dolması yapılışı. Halep dolması, yaz aylarında bayanların severek güneş ışığında kuruttukları patlıcanlar kış geldiğinde ise doldurularak hazırlanır. Bugün sizlere bir gaziantepli olarak antep usulü dolma tarifini anlatacağım. Acili sumakli sarimsakli ve etli.
Acili sumakli sarimsakli ve etli. Antep denince akla gelen en lezzetli yemeklerden biri olan kuru dolma tarifi. Antep usulü kuru patlıcan dolması hazırlanışı. Anasayfa » dolma tarifleri resimli oktay usta dolma tarifi tarifleri » antep usulü kuru dolma. Gazi antep usulü kuru patlıcan dolması güneydoğu anadolu yöresinde çok bilinen ve sevilelerek tüketilen nadide lezzetlerin başında gelmektedir.
Anasayfa » dolma tarifleri resimli oktay usta dolma tarifi tarifleri » antep usulü kuru dolma.
Kahramanmaraşlı bir oda arkadaşım , yine böyle bir baskın zamanında yapmıştı bize antep usulü dolmayı. Antepte bu dolma bıçak kıymasından yapılmaktadır. Verdiğim aranın daha kısa olacağını düşünmüştüm ama bu oldukça uzun bir ayrılık oldu. Antep usulü kuru patlıcan dolması tarifi. Dilerseniz dolmaların ağızlarını domates veya biberle kapatabilirsiniz. Antep usulü etli dolma tarifi. 30 tane kuru patlıcan 10 tane kuru biber 2 su bardağı pirinç 1 büyük soğan 3 diş sarımsak 1 adet domates 1 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı pul biber (1 kaşığı tencerenin dibine sos yapmak için) 1. Gazi antep usulü kuru patlıcan dolması güneydoğu anadolu yöresinde çok bilinen ve sevilelerek tüketilen nadide lezzetlerin başında gelmektedir. Acili sumakli sarimsakli ve etli. Anasayfa » dolma tarifleri resimli oktay usta dolma tarifi tarifleri » antep usulü kuru dolma. Geçen hafta paylaştığım antep nokta atış rehberi yazımdan sonra bu hafta da antep yemekleri ile devam ediyorum. Orta yağlı kıyma, kuru patlıcan, iri boy kuru soğan, dövülmüş sarımsak, dolmalık pirinç, dolmalık bulgur, domates salçası, acı biber salçası, erik ekşisi, nar ekşisi, karabiber, kimyon, sumak, nane, tuz, salça, sıvıyağ, kaynar su. ►yarım çay bardağı nar ekşisi ►1 yemek kaşığı domates salçası.
Komentar
Posting Komentar